Makkelijk of moeilijk? Samenwerken moet!

makkelijk of moeilijk. Met de poten in de klei

Samenwerken moet! Dat staat vast. Maar is dit nu makkelijk of juist moeilijk?

Onlangs had ik een gesprek met een bouwer. Die wist me te vertellen dat zijn mensen echte bouwers zijn, wars van informatica en computers. Een van de projectleiders had zelfs zijn laptop weer ingeleverd, omdat hij wilde bouwen! En daar was men best trots op. De dag ervoor was ik bij een andere bouwer voor wie digitalisering niet ver genoeg kon gaan: alle informatie koppelen en alles in de cloud vastgelegd. Hij was een groot voorstander van BIM: eerst virtueel bouwen en dan pas fysiek.

Het is mooi om te zien hoe in hetzelfde vakgebied er zo in uitersten gedacht kan worden. Maar er zijn wel twee overeenkomsten:
1. Samenwerken moet!
2. De kennis van het individu moet beschikbaar zijn voor het hele team.

Hoe gaan we dat regelen? Voor de hightechbouwer zou goede tooling misschien de juiste oplossing zijn. En voor de eerste bouwer is een training over samenwerken en communicatie misschien wel wat (of misschien juist andersom…). We moeten het samen doen. En dat maakt naar mijn mening de bouw een geweldig vakgebied. Of je nu een ‘met de poten in de klei-’ of een hightechbedrijf bent, maakt helemaal niets uit. Het zou zo maar kunnen dat je het technisch of operationeel goed voor elkaar denkt te hebben, maar dat er toch hier en daar pijnpunten zijn. Pijnpunten waar u misschien zelf niet zo 1-2-3 de vinger op kunt leggen. Laat ons u helpen. Laat ons u adviseren.

We kunnen door middel van een bedrijfsscan de kansen inzichtelijk maken en de mogelijkheden boven water halen.

Dus mijn vraag aan u is: Waar staat u met uw organisatie? Met ‘de poten in de klei’ of hightech en high end? Laat ons u adviseren over hoe uw bedrijf beter kan functioneren en hoe u meer en beter kunt samenwerken.

Groet,
Team Druchtman

Consultancy >

Actueel bij Druchtman & Partners

Relevante informatie

Direct toegang tot kennis en updates