DMS Systeem

Wat is een DMS systeem?

Anno 2022 zijn er veel plekken waarin u als bedrijf data opslaat. Vaak kunt u door deze grote brokken data al snel verdwaald raken. Een DMS systeem (Document Management Systeem) zorgt ervoor dat u data gestructureerd bij elkaar verzameld en direct toegang heeft tot uw bestanden.

Er zijn online veel verschillende DMS systemen te vinden, de vraag is welk DMS systeem past bij uw bedrijf? Inhoudelijk varieert een DMS, of document beheer systeem, maar vanuit de basis doen ze hetzelfde. Ze zijn erop gericht om orde te scheppen in de vele (digitale) bestanden die we met elkaar delen. Deze bestanden worden digitaal opgeslagen in een cloud omgeving die voor de gebruiker en iedere gemachtigde eenvoudig bereikbaar is. Men kan hierin dan snel documenten vinden/aanpassen/verwerken/bewerken/delen en meer.

newforma dms systeem

Waarom een DMS systeem gebruiken?

DMS software gebruikt u om alle complexe datastromen te beheren. Datastromen blijven enorm toenemen. Tegenwoordig kunt u bijvoorbeeld niet meer om BIG data en algoritmes heen, ook in de bouw zijn deze termen steeds meer van toepassing. Om data om te zetten in informatie moet er een koppeling aanwezig zijn tussen al deze datastromen. Newforma is een welbekend DMS systeem die de bouwbranche voorziet van deze koppeling. Het is namelijk het enige DMS systeem die CAD informatie, ofwel de 3D BIM modellen, opneemt binnen een DMS op project niveau. In de Autodesk software Revit zit zelfs een knop voor Newforma verwerkt die deze koppeling meteen mogelijk maakt.

Autodesk Revit is een database gestuurd 3D BIM programma waar veel data uit kan worden getrokken. Hierin werken teams multidisciplinair en gelijktijdig in een model. Een DMS koppeling aan dit 3D-programma is uniek en het bespaart zeer veel tijd voor uw project. Wij zien dat ook terug bij onze klanten die steeds meer ervaren raken met de BIM manier van werken. Zij zien de toegevoegde waarde van een pakket als Newforma en benutten dit dan ook. Zo hebben ze hun grip op hun projecten weten te verbeteren.

Waarom Newforma DMS afnemen bij Druchtman?

Druchtman & Partners is de officiële Nederlandse aanbieder van Newforma. Door jaren ervaring en tevreden klanten weten wij voor ieder bedrijf advies op maat te verzorgen. Hierbij analyseren we eerst welke datastromen er binnen een bedrijf zijn, welke datastromen prioriteit hebben en hoe we deze kunnen vereenvoudigen. Na deze analyse zullen we direct voor u aan de slag gaan en uw bedrijfsproces vereenvoudigen.

Ook nieuwsgierig wat ons pakket Newforma voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, bel +31 88 39 77 333.

Direct toegang tot kennis en updates