Veel data in je schoot!

veel te veel data
Wat moet je doen als je in één klap zoveel gegevens over een gebouw in je schoot geworpen krijgt?

Stel je voor: je krijgt een gebouw in beheer. Dit gebouw is geen onbeschreven blad. Er zit al een hele historie aan vast. Er zijn afspraken gemaakt over onderhoud, over garanties, over welke ruimte waar zit en waarom, over de gebruikte materialen, enzovoort. Deze gegevens komen samen met tekeningen, calculaties en adviesrapporten.

Hoe gaan we om met die berg data die in eens bij jou op je bureau terecht komt? Ten eerste het filteren van de juiste gegevens: wat is belangrijk, en wat moet verplicht in een archief? En hoe kun je dan alles terugvinden? En dan heb ik nog niet eens over de 3D-modellen en alles wat daar mee te maken heeft!

Opslag kan natuurlijk op diverse manieren, maar naar mijn mening is de ontsluiting van die gegevens belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat de juiste personen op het juiste moment over de juiste gegevens beschikken? Dat is nogal een operatie! Of niet?

Beschikbaarheid en terugvindbaarheid

Waarom beschikbaarheid en terugvindbaarheid prioriteit moeten hebben:

  • Voor de interne gebruikers van het pand heb je een webpagina nodig waar je gegevens beschikbaar stelt.
  • Voor externe leveranciers heb je een pagina nodig waar ze gegevens kunnen uploaden en bewerken.
  • Voor de afdeling Vastgoed en Projecten heb je een dashboard nodig waar je alle gegevens van je gebouw beschikbaar hebt.
  • En voor onderweg uiteraard een aantal mobiele apps, waar je de technische gegevens, e-mail en opmerkingen kan maken en terugvinden.

Uiteraard wil je dat al deze platformen met elkaar praten en dat de data gewoon op je eigen server staat. Newforma Project Center bestaat uit drie (of vier) onderdelen die met elkaar synchroniseren: De desktopomgeving voor op kantoor, de webportal voor leveranciers en huurders/gebruikers, en ten slotte een aantal mobiele apps die er voor zorgen dat je ook je telefoon en tablet de juiste data bij je hebt.

Groet,
Team Druchtman

Actueel bij Druchtman & Partners

Relevante informatie

Direct toegang tot kennis en updates