Procesoptimalisatie en BIM 


Interieur

Building Information Modeling (BIM) legt een enorme druk op het project­informatie­management. BIM vereist intensievere samen­werking aan de voorkant, verhoogt document­management­verantwoordelijk­heden, heeft invloed op het delen van bestanden en nog veel meer. Om u te helpen veranderen en te bloeien heeft u een oplossing nodig voor de I in BIM. Wij adviseren daarvoor Newforma Project Center, een geïntegreerde suite van tools.

Document management

Er zijn twee scholen van document management: de puristen en de pragmatici. Puristen gebruiken systemen zoals Bentley ProjectWise. Pragmatici gebruiken Newforma software (die integreert met ProjectWise!). Met Newforma weet iedereen wie wat wanneer en waarom kreeg. De huidige tekeningen en specs vullen de Newforma Plans app voor de opnames in het veld. Documentensets zijn eenvoudig te samen te stellen. Documenten synchroniseren met Autodesk Revit-modellen, de overdracht van bestanden archiveren automatisch, en nog veel meer. De processen zijn eenvoudig en betrouwbaar.

E-mail management

E-mail inboxen zijn niet geschikt voor actiepuntenlijsten, en e-mail servers zijn nog minder geschikt voor de langer termijn opslag van uw projectgegevens. Maar e-mail heeft wel zijn deugden, dus Newforma software integreert met e-mail om het beheer eenvoudig en effectief te maken, zowel aan uw bureau als op uw mobiele apparaten. U koppelt e-mails aan offertes, actiepunten, Autodesk Revit-modellen, CAD- tekeningen, en nog veel meer, en sla ze op bij de bijbehorende projectgegevens. En het is in een handomdraai te vinden, zelfs als je niet de persoon bent die het heeft opgeslagen!

Kwaliteitsmanagement

Newforma geïntegreerde oplossingen vergemakkelijken kwaliteitsmanagement op een manier die niet mogelijk is met losse apps of desktopapplicaties. Informatie gaat van Autodesk Revit naar de Plans App, zodat iedereen vanuit de nieuwste tekeningen en specs werkt. Notities en foto’s worden vastgelegd in apps in het veld. Vandaar kan het op kantoor worden toegevoegd aan RFI’s, actiepunten, rapporten en inspectielijsten. U kunt zelfs een RFI koppelen aan de locatie in het 3D model!

Projectbestanden

Bedrijven bewaren informatie op LAN’s, WAN’s, cloud servers, in ProjectWise en in Microsoft SharePoint. Mensen hebben echter de voorkeur voor één locatie voor de projectgegevens zoals tekeningen, specificaties, submittals, RFI’s en andere bestanden. En als u niet achter uw bureau zit moeten deze gegevens beschikbaar zijn op uw telefoon of tablet. Om aan deze behoeften te voldoen levert Newforma oplossingen die de toegang geven tot deze gegevens en bieden de mogelijkheid tot het delen van informatie te stroomlijnen, op kantoor, in de cloud, en onderweg.

Project team

Projecten worden gebouwd door teams. Beheers het team en u beheerst het project. Newforma producten leveren op meerdere manieren de project team gegevens aan: op kantoor, op het web en op mobiele apparaten. Hier hebt u toegang tot deze gegevens, u kunt het aanpassen, bijwerken en organiseren. Dit zorgt ervoor dat u te allen tijde de juiste informatie heeft die u nodig hebt om te om te slagen. Newforma tools integreren met uw ERP pakket en onze projectteams app, om dubbele invoer van gegevens te elimineren.

Samenwerking

De software voor project informatie management, kan net zo gemakkelijk collaboration (samenwerking) software genoemd worden. Het maakt niet uit wat je doet, van het delen van een model, de toegang tot Microsoft SharePoint bestanden tot het vastleggen van een opmerkingen op het bouwterrein: u bent slechts één klik verwijderd van de andere teamleden. Plus, onder voorbehoud van rechten die u instelt, kan iedereen zien wat iedereen doet.

RFI’s verzoeken om informatie

Klanten weten ons te vertellen dat de Newforma samenwerkingssoftware de doorlooptijd van een RFI met 40 tot 50 procent omlaag brengt. Contracten integreert met e-mail, Autodesk Revit. En biedt toegang tot het web om naadloos flexwerkprocessen mogelijk te maken. Beide producten integreren met apps die RFI management om telefoons en tablets te brengen.

Zoeken

Met de meeste niet-klanten bespreken we dat de tijd die het zoeken naar informatie oploopt naar een paar uur per persoon per week. Onze producten verdienen die tijd terug zodat u tijd hebt voor meer productieve taken. Klanten hebben ons verteld dat ze antwoorden op vragen hebben gevonden, terwijl bellers nog steeds aan de telefoon was. In een tijd waarin het terugvinden van data duur is, en bedrijven beoordeeld worden op de reactiesnelheid, zijn snelle antwoorden van onschatbare waarde.

Ingekomen stukken

Newforma transformeert een saai, foutgevoelig bouwmanagement karwei in een eenvoudig, productief proces. En wij geven u een paar opties over hoe het te doen, afhankelijk van uw prioriteiten en of u samenwerkt met andere Newforma klanten. Uiteraard kunt u apps toevoegen aan het pakket.

Transmittals

Onze klanten zijn zo blij wanneer ze ons dit verhaal te vertellen: “Een lid van het team geprobeerd om tijd te rekken door te zeggen: ‘We hebben niet deze bestanden te ontvangen,’ maar ik was in staat om te zeggen ‘Onze software registreert alle transacties, en deze persoon in uw bedrijf heeft het op deze dag en op dat moment gedownload.’ Met Newforma software worden verzendingen en het versturen van (grote) bestanden is net zo eenvoudig als e-mail, maar dan zonder beperking in de bestandsgrootte en met extra beveiliging, transparantie en verantwoording.

Viewer & op- en aanmerkingen

Papieren tekeningen en markeerstiften zijn eenvoudige, populaire tools, maar Newforma is ook eenvoudig. En je kunt nog veel meer te doen in zo veel minder tijd met zo veel minder kans op fouten. Elektronisch bekijken en markups zijn twee meest populaire onderdelen. Elke markup is een klik verwijderd van de volgende stap: het verzenden ter beoordeling of als bijlage bij een actie-item.

Meer over Newforma

 


© 2020 Druchtman & Partners B.V. All rights reserved.