Zomertijd

zomertijd reflectie

Vaak zeg ik rond deze tijd dat je moet reflecteren over hoe het het afgelopen jaar is gegaan. Maar de afgelopen anderhalf jaar waren natuurlijk niet normaal. Dus wat dan? We hebben (bijna) allemaal alleen maar thuisgewerkt, met als gevolg dat werk en privé door elkaar heen zijn gaan lopen. Op zich is dat niet erg natuurlijk. Alleen waren er ook geen plekken om los te komen van je werk. De cafés, restaurants, bioscopen, musea en theaters waren allemaal dicht. Dus een andere omgeving was er niet echt. Gelukkig gaat het land weer open en mogen we weer wat meer. Nú is een mooi moment om echt even los te komen van het werk. Er echt helemaal uit. En dan hoef je echt niet naar de Canarische eilanden of een Franse camping. In ons eigen land zijn volop mogelijkheden om even af te schakelen.

Ik denk dat ik een lijstje ga maken van wat ik wil gaan doen. Niet zozeer in deze vakantie, maar de komende jaren. Een soort van bucket list. En dat kan een privélijstje zijn (ik wil ooit nog eens naar Sint Petersburg, bijvoorbeeld), en het kan ook een zakelijke lijst zijn (wat wil ik de komende jaren bereiken?). Op mijn zakelijke lijstje stond: stagiair begeleiden, (check, gedaan), lesgeven (check, gedaan) en een boek schrijven (bijna af, het is een lesboek geworden). En nu? Wat wil ik bereiken? Wat is mijn volgende stap? Wat is de stip aan de horizon? Daar ga ik deze zomer eens rustig over na nadenken.

En jij? Wat is jouw stip? Wat wil jij zakelijk bereiken? Wil je groeien in je functie? Wil je hiërarchisch groeien? Wil je totaal iets anders gaan doen? Wil je zakelijk gezien een bepaalde mijlpaal halen? Wil je dat je bedrijf of afdeling beter gaat functioneren? Wil je hier een keer over sparren? Neem dan gerust contact met me op.

Fijne zomer!

Groet,
Team Druchtman

Actueel bij Druchtman & Partners

Relevante informatie

Direct toegang tot kennis en updates