Koppelingen die Newforma maakt, besparen IOB veel tijd

IOB ingenieurs
Elk bouwproject brengt een enorme hoeveelheid en grote verscheidenheid aan informatie met zich mee. Voor een efficiënt werkproces is het goed managen en op elkaar afstemmen van al die projectinformatie essentieel. Daarom koos IOB voor het geavanceerd Project Informatie Management (PIM)-systeem Newforma van Druchman & Partners. BIM Innovatie-manager Gerwin Korpershoek van IOB laat zijn licht schijnen over de vele voordelen van Newforma. Hoe kunnen we binnen BIM (Building Information Modeling) zorgen voor een optimale uitwisseling van projectinformatie tussen alle bouwpartners? Dát was de vraag die IOB jarenlang bezighield. Het antwoord werd gevonden in Newforma.

Beveiligde webportal

“Deze PIM-software maakt het mogelijk om eenvoudig projectinformatie te delen met externe bouwpartners en opdrachtgevers”, zegt Gerwin Korpershoek. “Via een beveiligde webportal, Newforma Info Exchange geheten, kan elke gebruiker projectinformatie gratis delen met externe teamleden die zelf niet over Newforma beschikken, zoals architecten, constructeurs en installateurs. Daardoor wordt de projectinformatie transparant voor alle bouwpartners. En dankzij de slimme zoekfunctie van Newforma is het veel eenvoudiger om specifieke projectinformatie terug te vinden, en dat in méér dan 200 verschillende bestandsformaten. Dat levert ons kostbare tijdwinst op.”

Snelle terugverdientijd

Binnen IOB is Newforma met groot enthousiasme ontvangen; het aantal gebruikers is inmiddels uitgegroeid tot honderd. Wat daarbij ook gunstig was, is dat er geen ingewikkelde aanpassingen nodig zijn aan het bestaande  bedrijfsnetwerk. Want de bestaande mappenstructuur en het e-mail-systeem blijven ongewijzigd. De introductie van Newforma heeft IOB geen windeieren gelegd. “Vanaf het moment dat wij Newforma goed op de rit hadden, ging het ons geld opleveren”, bevestigt Gerwin Korpershoek. “Gemiddeld kost Newforma ons één euro per interne gebruiker per dag. Die investering hebben wij, vooral dankzij de veel efficiëntere archivering en projectoplevering die we nu kennen, al binnen een half jaar terugverdiend.”

Integratie met Autodesk Revit

“Omdat deze PIM-software ons zoveel werk uit handen neemt, wordt Newforma binnen IOB ook wel de ‘digitale projectmedewerker’ genoemd”, zegt Gerwin lachend. “ Neem nou de Newforma Add-in voor Autodesk Revit: hiermee worden Revit-gegevens automatisch gesynchroniseerd in Newforma. En dankzij de diverse Mobile Apps is nu ook alle projectinformatie buiten kantoor beschikbaar op je smartphone.”

In het kort

Uitdagingen

  • Gegevens zijn lastig terug te vinden
  • Workflows zijn onoverzichtelijk
  • Gegevens uit Revit moet beschikbaar zijn voor niet modelleurs.

Oplossingen

  • Newforma Project Center enterprise software

Resultaten

  • Instant keyword zoekfunctie van alle data, email en, PDF, CAD, Revit elementen en Microsoft Office
  • Eenvoudige ISO 9001 certificering
  • Project e-mail is voor iedereen benaderbaar
  • 1 dashboard voor alle projectgegevens.

Actueel bij Druchtman & Partners

Relevante informatie

Direct toegang tot kennis en updates