Data Date: Newforma gebruikersdag 2018

data date newforma gebruikersdag 2018

Leerzaam en Interessant

Afgelopen donderdag vond in ’s-Hertogenbosch de Data Date van Druchtman plaats, de Newforma gebruikersdag. Deze middag stond geheel in het teken van Newforma en haar gebruikers.

De middag begon met een mogelijkheid tot kennismaking onderling, dit gebeurde onder het genot van een lunch. Er ontstonden direct interessante gesprekken over de inzet van Newforma binnen de verschillende schakels in het bouwproces

PIM Forum

Later werd de sessie voortgezet in het trainingscentrum van Druchtman & Partners. Als eerste vertellen we over nieuwe diensten die aangeboden worden: data archivering en gegevens uit andere systemen kunnen halen. Dit belooft een nuttige aanvulling te zijn. Verder werd het PIM Forum gelanceerd: een plek voor tips, tricks en templates.

Neforma cloud

Vervolgens informeerde Alastair Clark van Newforma UK iedereen over versie 12 van Newforma Project Center. Ook toonde hij de Newforma Cloud inclusief alle voordelen hiervan. Voordelen zijn bijvoorbeeld het online samenwerken, zonder dat de eigen server belast wordt. Ook is het gebruik van Newforma Cloud platform onafhankelijk en zijn er geen extra kosten (enkel een Azure licentie). Kortom, heel interessant voor zowel gebruikers als nog-niet-gebruikers van Newforma.

Grip op het bouwproces

Na Alastair kwam Martijn Tromp (boven) van TOBA architecten & ingenieurs aan het woord. Met een compact bureau speelt hij het klaar om met behulp van Newforma Project Center complexe en omvangrijke projecten uit te voeren. Als derde en laatste sprak Bernhard Steen Redeker (onder) van Schutte Bouw & ontwikkeling over hoe een aannemer met Newforma grip heeft op hun bouwproces.

Groepsdiscussie

Uiteraard was er veel ruimte en tijd om vragen te stellen aan de experts en medegebruikers. Nadat de gastsprekers aan het woord waren, volgde de groepsdiscussie. Hier spraken de huidige gebruikers met elkaar over het toepassen van Newforma in hun processen en projecten. Men leerde aan en van elkaar. Uit deze interessante discussies ontstonden nieuwe ideeën en mogelijkheden voor Newforma in de toekomst. Kortom, een zeer leerzame en interessante middag voor Druchtman & Partners, Newforma en de relaties.

Actueel bij Druchtman & Partners

Relevante informatie

Direct toegang tot kennis en updates