Opleiding BIM Coördinator 


Tegenwoordig worden steeds meer en grotere projecten uitgevoerd in BIM. De coördinatie van deze projecten speelt daardoor een steeds belangrijkere rol. Echter blijkt dat in de praktijk hier niet altijd een BIM Coördinator voor wordt ingezet. Dit komt terecht bij en BIM Modelleur, die niet altijd over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om een project te kunnen coördineren. Daarom biedt Druchtman & Partners in samenwerking met ICN Solutions een opleiding tot BIM Coördinator aan via ICN Training Center (allen onderdeel van ICN Group).


De opleiding is samengesteld door een team van BIM specialisten met jaren praktijkervaring. Gedurende het opleidingstraject leren deelnemers om als BIM Coördinator op de juiste manier de leiding te houden over de uitvoering van een project, waarbij er aandacht is voor zowel theorie als praktijk. Uiteraard worden ook de zogenaamde soft skills van het BIMmen hierin meegenomen.

Doe praktijkervaring op

Wat de opleiding bijzonder maakt is de manier waarop deelnemers praktijkervaring opdoen. In het traject zijn namelijk 4 stagedagen opgenomen. Deze stages worden gelopen bij de verschillende bedrijven van de deelnemers. “Hierdoor kunnen de deelnemers niet alleen meteen de theorie in de praktijk brengen, ook krijgen ze ‘een kijkje in de keuken’ bij andere bedrijven”, aldus Ted Onstenk, BIM Sales Consultant. “Hoe pakken ze BIM daar aan? Tegen welke problemen lopen ze aan? Het geeft de deelnemers praktische informatie, waardoor ze zich ook beter in andere betrokken partijen bij hun BIM-projecten kunnen verplaatsen.“

Begeleiding van ICN mentor

“Wat de opleiding verder uniek maakt is de intensieve begeleiding die we de deelnemers geven. Zowel voor als tijdens de opleiding. Maar juist ook na afloop. Deelnemers kunnen nog 3 maanden gebruik maken van begeleiding van hun ICN mentor. Juist als ze de opgedane kennis toe gaan passen in de praktijk kunnen ze nog rekenen op onze begeleiding”, aldus Onstenk.

Meer weten?

Wilt u weten of de opleiding BIM Coördinator ook iets voor u of uw bedrijf kan zijn? Bekijk dan de website van ICN Training Center voor meer informatie. Of neem contact op met Druchtman & Partners via +31 88 39 77 333.


Meer informatie

Groet,
Team Druchtman (onderdeel van ICN Group)


© 2022 Druchtman & Partners bv - All rights reserved.