Zeurt niet, maar haalt geen koffie

haalt geen koffieDe afgelopen jaren waren zwaar voor de bouwsector. Het aantal architecten- en ingenieursbureaus is flink gereduceerd (Bron: CBS). Bouwbedrijven zijn failliet gegaan. Medewerkers zijn ander werk gaan doen. Maar de markt trekt aan. De economie wordt weer wat beter. Er schijnt licht aan de horizon (Bron: NOS). Maar uw bedrijf is ingekrompen en nu trekt het werk weer aan. Hoe nu verder?

Ik was laatst bij een adviesbureau en dat was in de afgelopen jaren gekrompen van 125 naar slechts 25 personen. Ze hebben weer een mooie opdrachtenportefeuille en hebben het DRUK! Hoe gaan we dit oplossen? Weer nieuw personeel aannemen? Dat kan. Personeel inhuren? Kan ook. Beide kan bijvoorbeeld via www.job-engineers.today. Dit bureau biedt werving & selectie en detachering aan voor uw soort bedrijven. (Het lijkt wel reclame en dat is het ook.) Een andere optie is efficiënter werken. Een efficiëntieslag kan gemaakt worden door niet harder maar slimmer te werken. Goede tooling is daarvoor natuurlijk een must.

Helaas nemen diverse tooling en andere oplossingen vaak niet de werkdruk weg. Die kosten vooral tijd. Echt goede, structurele oplossingen werken vóór je. Die automatiseren meerdere werkzaamheden, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt. Wat is er nu mooier dan je puur en alleen met je vak bezig te houden en niet meer met de randwerkzaamheden? Persoonlijk houd ik niet van administratie. Om de minister-president te citeren: het is administratief gedoe. Om de administratie en informatiestromen rondom een project goed te regelen is project (informatie) management van wezenlijk belang.

Eigenlijk zijn we op zoek naar een administratief medewerker die alles zonder te zeuren uitvoert, geen taken laat liggen en die 24/7 beschikbaar is. Newforma, het geavanceerde Project Informatie Management (PIM)-systeem, is zo'n medewerker.

Betrouwbaar, beschikbaar en bereid tot hard werken.

Newforma kent één nadeel: het haalt geen koffie!

Wilt u Newforma beter leren kennen? Druchtman & Partners organiseert geregeld gratis kennismakingsbijeenkomsten in de vorm van seminars: Agenda

groet,

Bas Wolse
Management Consultant
Druchtman & Partners