Gebouwinspecties, dat moet toch makkelijker kunnen?

gebouw inspecties moet makkelijker kunnenIn een vorig leven was ik adviseur brandveiligheid. En in die hoedanigheid heb ik vele gebouwen mogen inspecteren.

Om een goed beeld te krijgen van de gebouwen moest er heel wat worden meegenomen:

  • bouwtekeningen
  • fotocamera
  • markeerstiften
  • pen
  • schrijfblok
  • zaklantaarn
  • trap

Een toenmalige collega van me had het bij de inspectie van een ziekenhuis maar zo opgelost door een rolsteiger mee te nemen en daar al zijn spullen op te leggen.  Hoe gaat zo'n inspectie dan in z'n werk? Van te voren krijg je de bouwtekeningen toegestuurd. Op die bouwtekeningen worden van te voren de te verwachten knelpunten bekeken en genoteerd. Tijdens de inspectie wordt alles bekeken, genoteerd en gefotografeerd. Terug op kantoor zullen dan alle bevindingen moeten worden uitgewerkt. Gemiddeld is één dag inspecteren ook één dag uitwerken: de juiste teksten plaatsen, in het juiste documentformat zetten, foto's erbij zoeken, prioritering bepalen, uitvoerende toewijzen... etcetera.

Dat  moet toch makkelijker kunnen? En dat kan het ook!
Voortaan hoeven nog maar twee dingen meegenomen te worden:

  • iPad
  • trap

Op kantoor worden de plattegronden in PDF geüpload naar de iPad en hup, op pad! De inspectie wordt direct op de plattegronden gedaan, prioritering kan gelijk worden bepaald en foto's worden direct gekoppeld aan het opnamepunt. Rapportage vind plaats volgens uw eigen huisstijl in Word, Excel of PDF. Deze worden  met één druk op de knop gegenereerd.
Dat scheelt heel wat. Ten eerste scheelt het tijd! En we weten allemaal: tijd is geld en verder gaat de kwaliteit omhoog, omdat de kans op fouten vele malen kleiner is. Ter plekke namelijk worden de juiste zaken aan elkaar gekoppeld.
Bijkomend voordeel van het geavanceerde Project Informatie Management (PIM)-systeem Newforma is dat alle informatie direct in het interne systeem staat en niet ergens bij iemand in de cloud.

Dus in plaats van in 2 dagen rapporteren wordt dit in 8 seconden gedaan. Over een gemakkelijke gebouwinspectie gesproken!

Wilt u weten hoe Newforma kan omgaan met uw business case? Maak dan vrijblijvend een afspraak: +31 (0)88 397 7 333 of via ons contactformulier.

groet,

Bas Wolse
Management Consultant
Druchtman & Partners