BIM is een onderdeel van PIM

BIM is een onderdeel van PIMDe nadruk die de industrie legt op BIM lijkt er op dat het 3D model alle informatie over het project zou moeten kunnen bevatten.

In werkelijkheid worden er al kritieke gegevens gecreƫerd en uitgewisseld in weken, misschien wel maanden voor een model zijn eerste ontwerp bereikt. Alle e-mails, notulen, Office-bestanden, schetsen, markeringen en andere documentatie in de aanloop naar het 3D model zijn waardevolle informatie over het project dat moet worden vastgelegd en doorzoekbaar moet zijn voor latere referenties.

En die informatie blijft zich doorontwikkelen gedurende het ontwerp-, bouw en gebruiksfase van het project. Het 3D model weerspiegelt deze discussies. Maar het kan het niet te beheren. E-mails, specificaties, RFI's en andere vormen van projectinformatie zullen nooit 3D modellen worden.

proces information management

Met "projectinformatie" bedoelen we alle technische informatie voor een succesvol project. Goed Project Informatie Management (PIM) voor BIM beheerst de financiƫle en brongegevens plus alle andere vormen van informatie die u moet beheren voor een succesvol project. Daarmee wordt BIM onderdeel van PIM.

         Lees hier verder over onze PIM oplossing Newforma

         Lees hier verder over BIM

         Lees hier verder over onze adviesdiensten